BAHAN-BAHAN
Spaghetti
ayam / ikan / seafood
Bawang putih, bawang merah
Sos carbonara preego
fresh milk
oregano (kering je guna)
daun ketumbar (kalo suka)
carrot & button mushroom (kalo suka)
Minyak utk tumis
Garam secukup rasa
CARA-CARA
Tumis bwg then masuk ayam (sama ada potong kiub or kisar) / daging lembu kisar
*if seafood ,masuk seafood lepas kuah didih sikit
Bila ayam /daging dah masak
Masukkan sayur2 then masuk sauce preego & fresh milk
kemudian tabur oregano
Bila didih bole off api & perasakan dgn garam & kalo suka daun ketumbar boleh bubuh time ni.
Utk spaghetti
didihkan air, then masukkan spaghetti.
bila dah lembut
masukkan sikit minyak supaya tak melekat2
Dah sdg2 lembut pastanye
toskan airnya
Siap ... boleh hidang
Tips*kalo nak guna broccoli /bunga kobis,celur asing
creative cooking by Aya
No comments:
Post a Comment