Sunday, December 22, 2013

KUIH LAPIS KOKO

BAHAN-BAHAN & CARA-CARA
225 gram gula pasir (1 cwn bukit)
400 ml santan
550 ml air
Msk atas api hingga mendidih & sejukkan
100 gram tepung beras (1 cwn bukit)
85 gram tepung gandum(3/4 cwn)
75 gram tepung ubi (3/4 cwn)
Ayak semua dulu kalau nak cantik
Masukkan air santan ke dlm tepung
Tapis & bagi 2
Satu letak kaler kuning
Satu lg letak 15 gram koko
Loyang sapu minyak dl
Lapisan last kukus 25 minit
Dah sejuk ptg guna pisau plastik

Tips:
1.Kalo nak lpsn ats & bwh sama kale,kale yg d pilih tu kna lbh skit 1 lapis(1senduk)dr yg satu lg
Kalau dua2 sama byk nnt kaler atas & bawah x sama

creative cooking by Awa

No comments:

Post a Comment