Sunday, December 22, 2013

BLUEBERRY BUTTER CAKE

BAHAN-BAHAN
2 1/2 cawan tpg naik sendiri
250 gram butter
250 gram creamcheese
1 1/2 cawan gula kastor
3 biji telur gred A
1 sudu teh esen vanilla
150 gram buah blueberry (blueberry filling)
1/3 cawan susu segar

CARA-CARA
1. panaskan oven 160°c. Gris dan alas loyang 8" dgn baking paper
2. pukul butter+gula+esen vanilla sampai ringan n lembut
3. masukkan telur sebiji demi sebiji..pukul sebati
4. masukkan creamcheese dan susu..pukul lagi
5. ayak tepung dan masukkan dalam adunan dengan guna spatula@senduk..gaul sebati
6. masukkan sedikit adunan dalam loyang dan ratakan.
7. letakkan buah atau filing blueberry..(boleh bentukkan dot2 byk2 atas adunan tu
8. ulang lapis adunan dgn blueberry sampai habis.
9. bakar dalam oven sehingga 50-60 minit..atau sampai kek masak

creative cooking by Ita

No comments:

Post a Comment